e sigaret

e sigaret - elektronische sigaret - e sigaret kopen

e sigaret

Full Description


Wat is een elektronische sigaret?

De e-sigaret of elektronische sigaret is een vervangend middel om de roker te laten genieten van een sigaret zonder de bekende nadelige gevolgen. De elektronische sigaret is een sigaret die minder schadelijk is dan de normale sigaret doordat er in plaats van tabak een nicotine vloeistof wordt gebruikt. Het voordeel hiervan is dat er geen schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide vrij komen. Hierdoor hebben omstanders geen last van rokers die deze sigaret gebruiken. De elektronische sigaret is een inhalator die het roken van tabak doet stimuleren. Deze sigaret is verkrijgbaar met of zonder nicotine en er kan gekozen worden voor wegwerp of navulbare exemplaren. Navulbare sigaretten zijn over het algemeen gevaarlijker omdat de nicotine vloeistof er zelf ingedaan moet worden.

 

De meningen over de voordelen en risico’s van de elektronische sigaret zijn uiteenlopend, waarschijnlijk is het roken van de elektronische sigaret veiliger dan het roken van tabak. De Wet- en regelgeving verschillen sterk met betrekking tot hun gebruik en de verkoop, deze sigaret is daarom een lopende discussie.

 

In Amerika willen de autoriteiten de elektronische sigaret aan banden leggen. De verkoop van elektronische sigaretten was tot op heden grotendeels vrij van regels in de Verenigde Staten. De plannen zijn om het verkopen aan kinderen te verbieden. Er wordt een leeftijdsgrens ingesteld van achttien jaar. De vloeibare nicotine in de elektronische sigaret is levensgevaarlijk voor kinderen. Een kleine hoeveelheid kan er al voor zorgen dat een kind een acute nicotine vergiftiging op loopt. Producenten en verkopers mogen geen gratis sigaretten weggeven en er moeten duidelijke waarschuwingen op het product te vinden zijn. Op de verpakking moet ook bekende worden gemaakt waarvan de elektronische sigaret is gemaakt.

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorige week naar buiten gebracht dat er op zeventig procent van de navulverpakkingen voor elektronische sigaretten niet duidelijk wordt vermeld dat de vloeistof die in de sigaret zit giftig is.

Volgens de NVWA een doodshoofd symbool op de verpakking moeten zitten. Dit symbool zou moeten aangeven dat er giftige vloeistof in zit. Op 72% van de sigaretten met nicotine stond het symbool niet, terwijl dat wel verplicht is. De ondernemers die de regels overtreden, moeten van de NVWA hun etiketten aanpassen. Doen ze dit niet, dan riskeren ze een dwangsom.

 

De NVWA en het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum hebben in een rapport aangegeven dat er in 2013 al zes meldingen zijn van incidenten met navulverpakkingen van nicotine. In het buitenland is er al een kind door middel van vergiftiging van nicotine overleden. In dat zelfde rapport word ook de conclusie getrokken dat uitgeademde lucht van de elektronische sigaret ongezonde stoffen bevatten wat slecht is voor jonge kinderen en zwangere vrouwen.  De elektronische sigaretten zijn net als gewone sigaretten verslavend en dus wel enigszins gevaarlijk. De stoffen die men inademt door middel van deze sigaret bevatten waarschijnlijk meerdere kankerverwekkende stoffen.

Kijk op www.ballice.nl en op www.webwinkel-links.nl

 Category

Comments are closed.