Motorsloten.EU

Webshop met breed assortiment van ART sloten voor motorfietsen en scooters

Motorsloten.EU

Full Description


Algemeen motorsloten.EU

Wij verkopen sloten die geschikt zijn voor gebruik bij motorfietsen en scooters. Wij hebben veel sloten die ART gekeurd zijn. Dit type sloten worden door verekeraars geaccepteerd.  Ook kunt u op onze website veel informatie vinden over sloten.

Hieronder vind u een aantal merken uit ons assortiment

  • Oxford
  • Vector
  • SXP
  • Abus
  • Kryptonite

U kunt sloten snel en voordelig bij ons bestellen.

Tips en informatie over sloten

Wilt u meer weten over sloten voor motorfietsen of scooters dan kunt u onze pagina met tips en informatie voor het kopen van een juist slot lezen. De link naar deze pagina vindt u onderaan deze pagina onder het kopje bronnen en referenties. Link naam: tips en informatie

ART slot keuzewijzer

Wilt u snel weten welk ART slot u nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van de ART sloten keuzen wijzen. U wint de link onderaan deze pagina onder het kopje bronnen enreferenties. Link naam: ART sloten keuzewijzer

Motorslot modellen

Er zijn verschillende motorslot modellen te verkrijgen. Hieronder vind u per model uitleg over dat type slot. Het kiezen van een bepaald model is meestal een persoonlijke voorkeur, maar soms moet u ook een bepaald type slot nemen van uw verzekeraar. Soms eisen verzekeraars dat u uw motorfiets veilig stalt tijdens de nachturen en dan moet je meestal een kettingslot met muuranker nemen.

Schijfremslot

Een schijfremslot wordt op de remschijf van uw motor geplaatst. De remschijf moet wel geschikt zijn voor het gebruiken van een schijfslot. Soms is het niet mogelijk, omdat de remschijf geen openingen heeft, of dat deze te klein zijn. Ook voor remschijven met kleine openingen kunnen we een schijfremslot leveren, maar meestal zijn deze dan niet ART goedgekeurd.

Beugelslot

Beugelsloten zijn het sterkste type sloten die het geeft, althans de ART goedgekeurde versies. Ze zijn bijna niet te kraken. Zeker niet met reguliere gereedschappen die dieven gebruiken. Het is een uiterst geschikt alternatief voor schijfremsloten. Het nadeel van deze sloten is dat ze veel opbergruimte in beslag nemen. Verder zijn bij motorfietsen meestal niet geschikt om aan de vaste wereld te leggen. Als 2de slot zijn ze wel heel erg geschikt. Er zijn ook kettingsloten die een beugelslot als sluiting hebben. Het voordeel van dit type sloten is dat het beugelslot ook apart gebruikt kan worden.

Kettingslot

Een kettingslot is het meest gebruikte slot om een motorfiets mee aan de vaste wereld te leggen. Dit type slot wordt ook vaak door verzekeraars geƫist. Wel gaat het dan om een ART4 slot of een ART5 slot in combinatie met een ART gekeurd muuranker. Kettingsloten zijn vaak zwaarder dan andere type sloten, hierdoor kunnen ze lastiger zijn in gebruik. Zeker de ART5 gekeurde sloten zijn erg zwaar. Bij het aanschaffen van een kettingslot moet je altijd letten op de lengte die je nodig hebt. Vaak zou je zeggen ik koop liever een te lang kettingslot dan is de reikwijdte altijd goed, maar als de ketting in jouw situaties vaak te lang is draag je dood gewicht mee.

Muuranker

Het plaatsen van een muuranker in je vaste stallingsruimte of op je vaste stallingsplek verhoogt de diefstalpreventie aanzienlijk. Dieven kunnen immers niet het voertuig verplaatsen zonder eerst het muuranker of het slot te kraken. Zeker als het muuranker en het slot ART gekeurd zijn is het heel lastig om je motorfiets of scooter te stelen. Op deze muurankers overzichtpagina kun je muurankers vinden. Verzekeraars eisen vaak ook het gebruik van een muuranker. Een ART4 muuranker krijg al vanaf een tientje of 4.

 Category

Comments are closed.